Özel Eğitim Sınıfı Tanıtım

Okulumuz bünyesinde bir tane Hafif Zihinsel Engelliler Özel Sınıf, bir tane de Otistik Çocuklar Eğitim Sınıfı bulunmaktadır. Bu sınıfların her birinde ikişer tane özel eğitim öğretmeni görev yapmaktadır. Sınıflarımızda tam gün eğitim verilmektedir. Resim, Beden Eğitimi, Müzik, Teknoloji Tasarım gibi derslerde branş öğretmenleri özel eğitim öğretmenleriyle birlikte derse katılmaktadırlar.

Ayrıca gelişim düzeyi uygun olan öğrenciler, yaşıtlarıyla birlikte normal eğitim veren sınıflarda (resim, müzik dersi gibi derslerde) zaman zaman eğitime katılmaktadırlar.

Sınıflarda her çocuğun gelişim özelliğine uygun olarak bireysel eğitim planı (BEP) hazırlanmakta ve uygulanmaktadır.

Öğrencilerin sosyal gelişimini desteklemek için sınıf içi ve dışı etkinlikler düzenlenmektedir.

Veli – Okul işbirliğini sağlamak için bireysek ve grup olarak veli toplantıları düzenlenmektedir. Öğrencilerin akademik, sosyal davranış gelişimleriyle ilgili düzenli olarak bilgiler verilmektedir.

15.08.2023 84